Fox Bay

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Fox Bay
Panorama Zapadnog Falklanda
Panorama Zapadnog Falklanda
Panorama Zapadnog Falklanda
Koordinate: 51°56′S 60°06′W / 51.933°S 60.100°W / -51.933; -60.100
Država Britanska prekomorska područja
Falklandski Otoci Zapadni Falkland
Stanovništvo
 - Urbano područje 30 [1]
Vremenska zona FKST (UTC-4)
Karta
Fox Bay na mapi Falklandskih otoka
Fox Bay
Fox Bay
Fox Bay na karti Falklanda

Fox Bay (španjolski: Bahía Fox ili Bahía Zorro ) je drugo po veličini naselje na otoku Zapadni Falkland, nakon Port Howarda. Fox Bay leži u istoimenom zaljevu na jugu Zapadnog Falklanda na izlazu iz Falklandskog kanala.

Fox Bay su zapravo dva naselja; Fox Bay East i Fox Bay West odvojena istoimenim zaljevom - udaljena jedno od drugog jedno 10 km. Cesta između ta dva naselja bila je toliko loša, da je zimi bila neprohodna, danas je cesta popravljena. Oba naselja su zapravo velike farme ovaca, u kojima živi oko 30 stalnih stanovnika. [1] Oba naselja, kao i istoimeni zaljev dobila su ime po izumrlom Falklandskom vuku (warrah). [1]

Danas je Fox Bay East veći od Fox Bay Westa, jer je ta farma podjeljena i prodana 1985. nakon čeg su je napustili brojni stanovnici. Fox Bay East je kompaktno naselje oko zgrade mjesne zajednice, koje ima školu, trgovinu i poštanski ured od kraja 19. vijeka, pored tog tu se nalazi opskrbna baza za RAF-ove helikoptere

Fox Bay ima dvije sletne (travnate) staze, na koje redovito slijeću manji avioni kompanije FIGAS iz Stanleya.

Historija naselja[uredi | uredi kod]

U julu 1918. tadašnji britanski inspektor za kitolovce na arhipelagu Južna Georgija i otočje Sandwich James Innes Wilson kupio je farmu Fox Bay East i bio jedan od najdugovječnijih vlasnika. Falklandska vlada prodala je 1983. farmu Fox Bay East, koja je nakon tog podjeljena na jednu veću i tri manje.

Farma Fox Bay West je podjeljena i prodana 1985.

Od 1883. pa sve do 1972. Fox Bay je imao stalnog liječnika, danas je to prebačeno u Stanleyu.

Fox Bay za Falklandskog rata[uredi | uredi kod]

Za vrijeme Falklandskog rata - Fox Bay je okupiran od strane argentinske vojske s oko 900 ljudi. Garnizon se predao posadi ratnog broda Britanske kraljevske mornarice HMS Avenger, 15. juna 1982.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 Fox Bay (engleski). Addictedtotravel. Pristupljeno 3. 04. 2012. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]