Flesh (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Flesh
RežijaPaul Morrissey
ProdukcijaAndy Warhol
ScenarioPaul Morrissey
UlogeJoe Dallesandro
Geraldine Smith
Premijera1968.
Jezikengleski jezik
Trajanje105 min.
DržavaSjedinjene Američke Države SAD
Kompanija
Budžet4.000 $
Hronologija
Prethodni: Naredni:
The Loves of Ondine Lonesome Cowboys
Flesh na Internet Movie Database
Za istoimeni film Johna Forda iz 1932. godine pogledati: Flesh (film iz 1932.). Za ostala značenja pogledati: Flesh (razvrstavanje).

Flesh (ili Andy Warhol's Flesh) je film iz 1968. godine u režiji Paula Morrisseya.

Flesh je prvi film u triologiji Paula Morrisseya, koju je producirao Andy Warhol. Ostali filmovi u triologiji su Trash i Heat. Sva tri filma imaju kultni status i tipični su primeri ideja i ideologije tog vremena.

Pored Joea Dallesandroa, koji glumi haslera na ulicama New Yorka, u filmu se pojavljuje još nekoliko Warholovih superzvezdi, kao što su Jackie Curtis i Candy Darling. Geraldine Smith se takođe pojavljuje u filmu kao Joeova žena, a Patti D'Arbanville kao njena ljubavnica.

Radnja[uredi | uredi kod]

Film počinje scenom u kojoj Geri (Geraldine Smith) izbacuje Joea (Joe Dallesandro) iz kreveta i tera da na ulicu kako bi zaradio pare za abortus njene devojke. Joe počinje da hasluje na ulici i neki od njegovih klijenata su umetnik koji želi da ga slika (Maurice Bradell), gimnastičar (Louis Waldon) i John Christian. Joe vreme provodi sa drugim haslerima na ulicama New Yorka, od kojih jednog glumi brat Joe Dallesandroa i uči mladog haslera (Barry Brown) kako da privodi mušterije. U jednoj sceni Dallesandro se igra sa svojim, tada jednogodišnjim, sinom, Michaelom Dallesadrom. Film se završava scenom u kojoj je Joe u krevetu sa Geri i njenom devojkom (Patti D'Arbanville). Njih dve skidaju Joea i počinju da se ljube, usled čega se Joe uspava od dosade.

Uloge[uredi | uredi kod]

Podela uloga
Glumica/glumac Lik Napomene
Joe Dallesandro Joe
Geraldine Smith Geri
Maurice Braddell Umetnik
Louis Waldon David, gimnastičar
Geri Miller Terry
Candy Darling Candy
Jackie Curtis Jackie
Patti D'Aebanville Gerina devojka
Barry Brown mladi hasler
Bob Dallesandro hasler

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]