Ennis Cosby

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ennis William Cosby (15.4. 196916.1. 1997.) je bio sin poznatog glumca Billa Cosbyja i njegve supruge Camille Hanks. Imao je četiri sestre.

Ennis je htio postati učitelj za djecu s posebnim potrebama, na što ga je inspirirala vlastita borba s disleksijom. Zbog toga se bio upisao na Učiteljski koledž Univerziteta Columbia.

Dana 16.1. 1997. Ennis je u Los Angelesu išao posjetiti prijatelja kada je pukla guma na njegovom Mercedesu. Ennis je zbog toga stao kraj ceste Interstate 405 kako bi promjenio gumu. Tada ga je zaskočio mladi ukrajinski imigrant Mikail Marhašev, u njega uperio pištolj, zatražio novac te ga ustrijelio u glavu i pobjegao. Marhašev je kasnije uhapšen, proglašen krivim za ubojstvo i osuđen na doživotni zatvor bez prava na uvjetni otpust koji služi u San Quentinu. Marhašev je nakon presude priznao zločin i zamolio porodicu Billa Cosbyja za oprost.

Godine 2000. Bill Cosby je pod Ennisovim imenom pokrenuo stipendiju za studente Franklin and Marshall Collegea u gradu Lancaster (Pennsylvania) u Pennsylvaniji.

Ennis Cosby je poslužio kao model za likove Thea Huxtablea u TV-seriji The Cosby Show i Griffina Veseya u TV-seriji Cosby.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]