Dick Higham

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Dick Higham
Catcher
s palicom: lijevo bacao: desno
MLB debi
1.6., 1871 za New York Mutuals
Posljednja utakmica
nepoznato, 1880 za Troy Trojans
Statistike karijere
Batting average     .307
Home runova     4
RBIs     204
Timovi
Najvažniji podaci karijere i nagrade

Richard Higham (24.7. 1851 - 18.3. 1905) bio je američki profesionalni igrač bejzbola, poznat po svojoj sposobnosti da igra na različitim pozicijama.

Rodio se u Ipswichu, u engleskoj pokrajini Suffolk, a kasnije je emigrirao u SAD. Profesionalnu karijeru je započeo godine 1871. u New York Mutualsima u okviru National Associationa. Kasnije se prebacio National League, gdje je, 13.5. 1876. igrajući za Hartford Dark Blues postigao prvi triple play u historiji Lige, protiv New York Mutualsa. Godine 1877. se prebacio u Syracuse Stars klub u nižoj ligi International League, povezanoj s National Leagueom.

Nakon što je odlučio prestati biti igrač, postao je sudac. Godine 1882. William G. Thompson, gradonačelnik Detroita i predsjednik Detroit Wolverinesa je posumnjao da Higham namjerno donosi odluke protiv njegovo tima te je unajmio a privatnog detektiva. Detektiv je uspio pronaći pisma koje je Higham pisao dobro poznatom kockaru u kojem ga upućuje kada da uplaćuje oklade. Dana 24.6. iste godine, Thompson i ostali vlasnici klubova Lige su ga doživotno izbacili iz bejzbola; tako je Higham postao prvi (i zasad jedini) sudac izbačen iz Major League Baseballa.

Higham se nakon toga preselio u Chicago i zarađivao za život kao knjigovođa. Tamo je i umro te je sahranjen na groblju Mount Hope Cemetery.

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Seymore, Harold, Baseball: The Early Years, page 343.
  • Higham, Harold V., and Larry Gerlach. Dick Higham, Star of Baseball's Early Years. The National Pastime. 21 (2001), 72-80.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]