Dexter Park (Chicago)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ilustracija Stock Yardsa koja pokazuje Dexter Park

Dexter Park je bio hipodrom u Chicagu sagrađen neposredno nakon građanskog rata. Ime je dobio po trkaćem konju koji je postavio svjetski rekord u brzini[1] te potakao da se po njemu nazove nekoliko tada novoosnovanih gradova kao što su Dexter u Missouriju i Dexter u Texasu.

Dexter Park je bio prvi domaći teren Chicago White Stockingsa, jednog od najstarijih danas postojećih bejzbol klubova na svijetu. Čikaški sportski poduzetnici su osnovali White Stockingse godine 1870. kako bi se Chicago predstavljao isto kao što su tada neprikosnoveni Red Stockingsi predstavljali Cincinnati 1869. godine. Kada je godine 1871. osnovana National Association of Professional Base Ball Players, White Stockings su joj se pridružili i premjestili na obalu jezera, odnosno igralište Union Base-Ball Grounds. Taj potez se pokazao kobnim, jer su se igralište i klupske prostorije našle na pravcu širenja Velikog požara u Chicagu; klub se zbog toga nije natjecao pune dvije godine.

Sam Dexter Park, koji je pripadao kompaniji Union Stock Yards se koristio za izložbe sve do početka 20. vijeka kada je uništen u požaru. Na njegovom mjestu je sagrađena sportska dvorana International Amphitheater. U znak hipodroma jedna od prilaznih cesta je dobila ime Dexter Park Street.

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]