The Colgate Comedy Hour

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Colgate Comedy Hour)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

The Colgate Comedy Hour je bio američki muzičko-humoristička varijete televizijska emisija koj se prikazivala na NBC-u od oktobra 1950. do decembra 1955. U njoj su nastupali mnogi značajni komičari i zabavljači tog vremena, kao što su Eddie Cantor, Dean Martin i Jerry Lewis, Fred Allen, Donald O'Connor, Abbott i Costello, Bob Hope, Jimmy Durante i Gordon MacRae.

Emisija je evoluirala od prve NBC-jevog TV-varijetea Four Star Review, sponzoriranog od Motorole. NBC-jev plan je bio da se svakog tjedna rotiraju četiri vodeća komičara kako bi se time konkurialu emisiji Eda Sullivana Toast of the Town koja se emitirala na CBS-u.

Novu emisiju je sponzorirala tvrtka Colgate-Palmolive, po kojoj je dobio ime. Emisija je doživjela uspjeh, a tokom sezone 1950/51. je AT&T postavila koaksijalnu/mikrovalnu vezu između Zapadne i Istočne obale, što je omogućilo istovremeni prijenos iz dva studija. Tada su stvorene dvije produkcijske jedinice - u New Yorku i u Hollywoodu, s time da su Martin & Lewis vodili emisiju sa Zapadne obale, a Eddie Cantor iz New Yorka. To je NBC-ju omogućilo veći izbor gostiju, dok je Ed Sullivan bio prisiljen koristiti samo one u New Yorku.

Cantor je pak 1952. doživio srčani udar i imao sve više teškoća da nastavi rad. Istovremeno su stalni pisci imali problema s pronalaženjem novog materijala, pa je gledanost počela padati.

22.11. 1953. je Colgate Comedy Hour ušao u TV-historiju kao prva emisija emitirana u boji, odnosno u NTSC standardu. Nju je vodio Donald O'Connor.

U sezoni 1954/55 emisija je promijenila ime u Colgate Variety Hour nakon uvođenja više muzike i orijentacija na varijete. Sadržaj je počeo sličiti na mini-mjuzikle, a često su nastupali Ethel Merman i Frank Sinatra.

Međutim The Ed Sullivan Show je postajao sve jači. Posljednja emisija bila je specijalna božićna epizoda 25.12. 1955.

Bilješke[uredi | uredi kod]


Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]