Cincinnati Reds (1876-1880)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Cincinnati Reds, isto tako poznat pod nazivom Cincinnati Red Stockings, je bio američki profesionalni bejzbol klub iz Cincinnatija koji je djelovao od 1876. do 1880. Cincinnati Reds je bio klub-osnivač National Leaguea.

Klub je nastao u nastojanju da se nastavi tradicija legendarnog Cincinnati Red Stockingsa, prvog profesionalnog bejzbol kluba na svijetu, koji je cijelu sezonu 1869. lige National Association of Base Ball Players ostao neporažen.

Klub je igrao na igralištu Avenue Grounds.

Cincinnati Reds je u NL ostao pet sezona te igrao s promjenjivim uspjehom, daleko od svojih velikih uzora. Na kraju je izbačen iz NL zato što se klub nije pridržavao strogih pravila na kojima je inzistirala uprava lige. Naime, klub je nastojao na utakmice privući njemačke imigrante, zbog čega se na igralištima točilo pivo, a i utakmice su se igrale nedjeljom. To je bilo strogo protiv pravila NL, koja je godine 1880. odlučila Cincinnati Reds izbaciti iz Lige. Cincinnati Reds je kao amaterski klub životario još godinu dana, da bi se samoraspustio kada je godine 1882. osnovan Cincinnati Reds - novi klub istog imena koji se natjecao u novoj ligi pod nazivom American Association, a koji dan-danas djeluje u Major League Baseballu.