Call of Duty 4: Modern Warfare

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Call of Duty 4: Modern Warfare
(Prevod: Poziv službe 4: Moderno ratovanje)
Developer Infiniti Vard, (Infinity Ward) Aspir Medija (Aspyr Media) Trijarč (Treyarch)
Izdavač Aktivižn (Activision)
Datum izdavanja Majkrosoft vindous, PlayStation 3, Xbox 360:
Žanr FPS
Način igranja Jedan igrač, više igrača (multiplayer)
Starosne granice ESRB: punoletnici 17+
ELSPA: 14+
PEGI: 16+
OFLC: MA15+
Platforme Majkrosoft vindous
Xbox 360
PlayStation 3
Wii
Mac OS X
Način distribucije DVD ili Blu-ray Disc
Sistemski zahtevi 2,4 GHz CPU, Intel Pentium 4 ili AMD ekvivalentno, 512 MB RAM (Vindouz XP), 768 MB RAM (Vindouz vista) DirectX 9.0, 8 GB Slobodne memorije
Ulazne periferije Gejmped (Gamepad), tastatura, miš

Call of Duty 4: Modern Warfare je računarska igra iz serije igara Call of Duty (prevod: Zov dužnosti) koju su stvorile programerske kuće Infiniti Vard, (Infinity Ward) i Aspir Medija (Aspyr Media), a izdao Aktivižn (Activision). Ovo je prva igra iz serije u kojoj nije tema Drugi svetski rat.

Igra[uredi | uredi kod]

Priča igre se odvija oko izmišljenog sukoba u bliskoj budućnosti u kom učestvuju Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Rusija, koji se bore protiv ruskih ultranacionalista u Rusiji rastrzanoj građanskim ratom i protiv pobunjenika koji su izveli državni udar u maloj bliskoistočnoj državi. Igra se prelazi iz perspektive američkog marinca i britanskog SAS specijalca, a radnja se odvija na Bliskom istoku, Azerbejdžanu, Rusiji i Pripjatu (Ukrajina).

Multiplejer[uredi | uredi kod]

Režim sa više igrača za igru se mahom razlikuje od prethodnih delova. Tipovi igre su isti, s tim što su uvedene neke novine. Igrači sada, za razliku od drugih delova igre, skupljaju poene ubijajući igrače iz protivničkog tima. Skupljajući poene, igrači prelaze nivoe, a maksimalan nivo koji igrač može postignuti je 55. Takođe, poboljšavajući se, igrač na raspolaganju dobija sve bolja oružja, što je slično kao i u Gan:Gejm mod-u u prethodnim verzijama igre, koji je izostavljen iz ovog dela. Pored toga, ova igra na PC ima mnogo vise modova sada, kao sto su naprimjer: Death Run, CoD Jumper, One in the Chamber, Promod, Sniper Only i mnogo drugih zabavnih modova.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]