Call of Duty: World at War

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Call of Duty: World at War

Omot igre iz Severne Amerike
Razvio Trijarč (engl. Treyarch)
Distributer(i) Aktivižn (engl. Activision)
Datum(i) objavljivanja
Žanr(ovi) Pucačina iz prvog lica
Platforme Majkrosoft vindous
Xbox 360 (XBLA)
PlayStation 3 (PSN)
Mobilni telefon
Wii
Medijum CD, DVD, Blu-ray Disc
Potrebne specifikacije sistema Windows XP
600 MHz Procesor
512 MB RAM (Vindouz XP)
1 GB RAM (Vindouz vista)
8 GB Slobodne memorije
Zvučna kartica: DirectX 9.0
Način kontrole Tastatura, miš, džojstik

Call of Duty: World at War je pucačina iz prvog lica, peta iz serijala Call of Duty, i četvrta sa tematikom Drugog svetskog rata. Razvijena je od strane Trijarč, a objavila ju je kompanija Aktivižn. Igra je izašla u prodaju 11. novembra 2008. godine. Postoji i specijalno izdanje za Plejstejšn 2 konzolu, pod nazivom Call of Duty: World at War - Final Fronts.

Igra[uredi | uredi kod]

Za razliku od ranijih delova sa tematikom Drugog svetskog rata, Call of Duty 5: World at War nema tri ili više kampanja. U pitanju su samo dva podeljena fronta: istočnoevropski i južnopacifički. Misije započinju drugim frontom, gde igrač kontroliše američkog marinca Milera, člana SAD marinskog korpusa 1. brigade, koji je predvođen desetarom, a kasnije i vodnikom Roubokom. Osim Milera, igrač može kontrolisati i mornaričkog podoficira Laka, koji učestvuje u misiji „Crne mačke“ (engl. Black Cats), gde upravlja oružjem iz aviona. Na evropskom frontu, borite se pod karakterom Dimitrija Petrenka, pripadnika sovjetske treće šok armije. Glavni predvodnik je vodnik Viktor Reznov, koji se pojavljuje zajedno sa Petrenkom i u Call of Duty: Black Ops. Misije se obavljaju u Staljingradu, a potom u Trećem rajhu, i na kraju u prestonici Berlinu, gde se završava ujedno i igra.

Noviteti[uredi | uredi kod]

Osim Singlplejer i Multiplejer mod-a, u igri se javlja i nova opcija igre, koja nije viđena u ranijim delovima. U pitanju je mod u kom dva igrača mogu istovremeno i zajedno da igraju igru, bez obzira na Multiplejer mod. Tu je i opcija Nacistički zombiji (engl. Nazi Zombies), koja se može osloboditi kad se uspešno pređe igra. Zapravo, tu igrač se brani od zombija koji pokušavaju da uđu u zagrađenom bunkeru, u kom se igrač nalazi. Cilj je izdržati što više rundi u kojima zombiji konstantno napadaju u sve većim brojevima. Ranjavajući ili ubijajući zombije igrač sakuplja poene. Na početku prve runde, igrač može posedovati samo pištolj, a kako runde odmiču, ukoliko igrač uspešno preživi napade, sve bolja oružja dolaze na raspolaganju. Ovu opciju igre, mogu da igraju i dva, pa do četiri igrača, koji se međusobno takmiče za poene. Kad svaki igrač bude mrtav, igra se završava.

Povezano[uredi | uredi kod]