Rebelde

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Buntovnici (meksička telenovela))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Rebelde (razvrstavanje).
Rebelde
Formattelenovela
KreatorCris Morena (Rebelde Way)
ScenarioPedro Armando Rodríguez
RežijaPedro Damián
NastupajuDulce Maria
Christopher Uckermann
Anahí
Alfonso Herrera
Maite Perroni
Christian Chávez
Uvodna temaRebelde
Solo Quédate en Silencio
Sálvame
Nuestro Amor
Aún hay algo
México, México
Tras de Mí
Este Corazón
No Pares
Malas intenciones
Chico de plastico
Zemlja porijeklaMeksiko
Jezik/cišpanski, engleski
Broj epizoda440 ukupno
Produkcija
Producent(i)Pedro Damián
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa
Originalno prikazivanje4. 10. 2004. – 2. 6. 2006.

Rebelde ("Buntovnici") meksička je telenovela rimejk argentinske Rebelde Way koju je producirala Televisa, a osmislila Cris Morena. Serija se emitovala tri sezone, a zahvaljujući seriji osnovan je Latin Grammy nominovan bend RBD. U Srbiji se od 2006. do 2008. prikazivala na Happy televiziji.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Elite Way School je privatna škola, sa međunarodnim ugledom, koji pohadjaju najčešće bogati tinejdžeri, iako škola ima i program stipendiranja mladih sa niskim prihodima. To je jedan od glavnih zapleta jer grupa pod nazivom "La Logia" pokušava isključiti iz škole sve one iz niže socijalne klase.

Na jednoj strani je Mia (Anahi), kći modnog stručnjaka, popularna, vesela, dobra i hirovita. Zaljubljena je u, iako joj je to teško priznati, Miguela (Alfonso Herrera), momka iz radničke klase koji je iz Montereja došao u "Elite Way School" da osveti oca.

S druge strane je Roberta (Dulce Maria) kći poznate pjevačice po imenu Alma Rey, pod čijom je sjenom dugo vremena i koja je rezultirala nisko samopouzdanje u njoj. Ona mrzi pravila, konvencije, ali prije svega nastoji mrziti ljubav svog života, Diega (Christopher Uckermann), 'tatinog sina' čiji otac je ozbiljan poslovni čovjek koji nikada nije zadovoljan njim. Diego se takodje trudi da mrzi Robertu, ali s vremenom shvaća da je voli i da je ljubav uzajamna. Njegova sudbina čini se da je u politici, iako on voli muziku.

Četvoro mladih , zajedno s ostatkom svojih drugovima, doživjeće u internatu iskustava koja oblikuju njihov intelektualni i moralni razvoj, uz propitivanje vrijednosti njihovih obitelji pod utjecajem novog učitelja, Enriquea Madarriage, poznatog pisca, bivšeg ućenika internata , koji će ih izvesti na put etike i dostojanstva, uništavajući program "Logie".

Sestoro mladih Mia, Miguel, Roberta, Diego , Lupita (Maite Perroni) i Giovanni (Christian Chávez) krišom osnivaju bend RBD u prvoj sezoni, koji kasnije postaje poznati bend koji čitav svijet želi da čuje. U drugoj sezoni članovi benda se suočavaju sa raznim preprekama koje poljuljaju njihove snove da se ostvare kao veliki pjevači, medjutim, u trećoj uspijevaju da pobjede sve prepreke i ostvare se kao svjetski poznati umjetnici.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

Mladi[uredi | uredi kod]

Ostali[uredi | uredi kod]

Specijalna učešća[uredi | uredi kod]

Muzički bend RBD[uredi | uredi kod]

Jedna od tema koje su obilježile uspjeh serije bila je formiranje benda RBD. Produkcija serije došla je na tu ideju radi promocije likova iz serije, ali i same serije. Taj projekat je prestigao uspjeh same serije, toliko da je zaživio i nakon završetka snimanja (isto kao što je to učinio i Rebelde Way u Argentini nekoliko godina ranije. Bend je imao javne nastupe širom zemlje, a držali su i internacionalne turneje, nezavisno od serije. Čak su dospjeli i do engleskog govornog područja. Telenovela je bez sumnje bila velika promocija benda koji je jedan od najvažnijih bendova u istoriji latino muzike i to ne samo u svojoj državi, već i van nje, jer diskovi benda su se dobro prodavali i u drugim područjima gdje se govori engleski i portugalski. Serija je bila toliko popularna da je Televisa na kraju treće sezone odlučila da zadnje epizode traju sat vremena i trideset minuta zbog čega je Rebelde ušla u istoriju telenovela sa najdužim trajanjem zadnje epizode.

RBD:La Familia[uredi | uredi kod]

U martu 2007 počeo je sa prikazivanjem novi serijal "RBD:La Familia" koji su članovi benda RBD lansirali kako bi zadovoljili zahtjeve obožavatelja. Pomenuta serija nema nikakve veze sa telenovelom, već je napravljena u formatu serijala od 13 epizoda u kojoj se obradjuju teme privatnog života članova benda. Serija je prikazivana preko meksičkog digitalnog kanala Tvloucion. I prvi je Televisin serijal odradjen u potpunosti u HD rezoluciji.

Uloge[uredi | uredi kod]

Proizvodi[uredi | uredi kod]

Zahvaljujući popularnosti benda RBD na tržište su 2008 godine lansirane Barbie lutke članova benda, a članovi tako postali jedini latinoamerikanci zajedno sa Shakirom koji posjeduju svoju "plasticnu verziju". Osim lutaka, na tržište je plasiran i RBD časopis koji je redovno izlazio tokom čitavog prikazivanja telenovele. Osim toga, izašle su na tržište i parfem, narukvice, strip, mnogobrojni DVD-jevi.

Nagrade[uredi | uredi kod]

Premios TVyNovelas 2006[uredi | uredi kod]

Kategorija Osoba Rezultat
Najbolja Telenovela Pedro Damián Nominacija
Najbolja Glumica Ninel Conde Nominacija
Najbolji Glumac Juan Ferrara Nominacija
Najbolji Negativac Enrique Rocha Nominacija
Najbolji zenski sporedni lik Leticia Perdigón Nominacija
Najbolji muski sporedni lik Rafael Inclán Nominacija
Najbolja Mlada Glumica Anahí Nominacija
Najbolja Mlada Glumica Dulce María Osvojeno
Najbolji Mladi Glumac Alfonso Herrera Nominacija
Najbolji Mladi Glumac Christopher Uckermann Nominacija
Najbolja Rezija Luis Pardo,Juan Carlos Muñoz,Felipe Nájera Nominacija
Najbolja Pjesma RBD za Rebelde Osvojeno

Druge verzije[uredi | uredi kod]

U maju 2011 u Brazilu je počela sa emitovanjem brazilska verzija ove telenovele produkcijske kuće Rede Record i pod licencom Televisa grupe.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]