Boomerang (film, 1947)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Boomerang (1947 film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostale upotrebe, v. Bumerang (razvrstavanje).
Boomerang!
kino-poster
RežijaElia Kazan
ProducentLouis De Rochemont
ScenarioRichard Murphy
sinopsis: Fulton Oursler
UlogeDana Andrews
Jane Wyatt
Lee J. Cobb
MuzikaDavid Buttolph
FotografijaNorbert Brodine
MontažaHarmon Jones
StudioTwentieth Century Fox Film Corp.
Datum(i) premijere
5. 3. 1947 (1947-03-05)
Trajanje88 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,14 mil. $[1]
Bruto prihod2,25 mil. $ (iznajmljivanja)[1]

Boomerang! (sh. Bumerang!) je američki crno-bijeli kriminalistički film snimljen 1947. godine u režiji Elije Kazana. Scenario Richarda Murphyja je inspiriran stvarnim događajima koji su se zbili u Bridgeportu 1924. godine kada je skitnica po imenu Harold Israel bio uhapšen i optužen za ubistvo popularnog katoličkog svećenika. Protagonist, čiji se lik temelji na uglednom pravniku Homeru Cummingsu, je okružni tužilac koji vodi proces za ubistvo, pri čemu je optužen skitnica (koga glumi Arthur Kennedy) koji je prilikom policijskog ispitivanja priznao zločin. Radnja prikazuje kako ga njegova temeljita istraga dovodi do zaključka da je skitnica nedužan, a zbog čega dolazi u sukob sa policijom i lokalnim političarima koji žele "elegantno" riješiti slučaj.

Boomerang je Kazan snimio u Connecticut, a stil mu je bio "poludokumentarni", odnosno inzistirao je na što većoj autentičnosti. Sljedeće godine je bio nominiran za nekoliko Oscara.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 Solomon, Aubrey (1989). Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History. Lanham, Maryland: Scarecrow Press, p. 244, ISBN 978-0-8108-4244-1. Greška u referenci: Nevaljana oznaka <ref>; naziv "solomon" je zadan više puta s različitim sadržajem
  2. Greška u referenci: Nevaljana oznaka <ref>; nije zadan tekst za reference po imenu bsis

Vanjske veze[uredi | uredi kod]