Better Than Chocolate

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Better Than Chocolate
Žanrromantična komedija
RežijaAnne Wheeler
ProdukcijaSharon McGowan
Peggy Thompson
ScenarioPeggy Thompson
UlogeWendy Crewson
Karyn Dwyer
Chrsitina Cox
MuzikaGraeme Coleman
Premijera1999.
JezikEngleski jezik
Trajanje102 min.
Država Kanada
Kompanija
DistributerMotion International
Tirmark Pictures
Better Than Chocolate na Internet Movie Database

Better Than Chocolate je kanadska romantična komedija u režiji Anne Wheeler snimljena u Vancouveru.

Radnja[uredi | uredi kod]

Maggie (Karyn Dwyer) se nedavno odselila od svojih i započinje svoj samostalni život, radeći u lezbejskoj knjižari na Commercial Driveu. Ona sreće i zaljubljuje se u Kim (Christina Cox), umetnicu koja živi u kombiju. Njihova veza počinje da ima problema kada se Maggina majka, Lila (Wendy Crewson) i brat Paul (Kevin Mundy) dosele kod Maggie, nakon što propadne Lilin drugi brak.

Maggie, čija majka nema ideju da je ona lezbejka, pokušava da izbegne pitanja o mestu gde radi, o novim prijateljima, kao i o kutiji novih igračaka ispod kreveta.

Dok Kim i Maggie pokšavaju da unesu red u svoju vezu, Frences (Ann-Marie MacDonald), vlasnica knjižare, pokušava da izbegne udvaranja Judy (Peter Outerbridge), trensžene koja je zaljubljena u nju.

Nagrade[uredi | uredi kod]

Film je dobio brojne nagrade na festivalima širom sveta i nalazi se na 31. mestu top 200 liste nezavisnih filmova iz 1999. Better Than Chocolate je jedan od najuspešnijih kanadskih filmova.

Pozadina[uredi | uredi kod]

Film je dobio ime po stihu pesme Sarahe McLachlan Ice Cream: "Your love is better than chocolate".

Radnja filma koja je vezana za problem koji knjižara ima sa carinom inspirisana je sličnim problemima koje je knjižara Little Sister's Book and Art Emporium imala sa kanadskom carinom. Ann-Marie MacDonald, koja glumi vlasnicu knjižare, je poznata kanadska spisateljica.

Poster filma koji prikazuje dve žene u zagrljaju bio je zabranjen u Hong Kongu jer je procenjen kao "uvredljiv za javni moral, pristojnost i dobar ukus".[1] Reklama u novinama The San Diego Union-Tribune je bila zabranjena zbog reči "lezbejka" na posteru filma.[2][3]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]