Barbara Blaine

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Barbara Blaine osnivačica je i predsjednica Mreže osoba preživjelih svećeničko zlostavljanje (SNAP, engl. Survivors Network of those Abused by Priests), nacionale zagovaračke skupine za osobe koje su preživjele klerikalno seksualno zlostavljanje. Navodi da ju je svećenik seksualno zlostavljao tijekom njezinih tinejdžerskih godina od niže srednje škole sve do mature (zlostavljanje se zbivalo 1969.-1974.). Objavila je to 1989. godine.[1] Svećenik Chet Warren udaljen je sa službe i laiciziran nakon što su ona i drugi istupili u javnost o tome.[2]

Blaine je rođena u Toledu u Ohiju, a trenutačno prebiva u Chicagu. Na Sveučilištu u St. Louisu stekla je naziv prvostupnice, naziv magistrice socijalnog rada na Washingtonovu sveučilištu u St. Louisu, a naziv pravnice na Pravnom fakultetu DePaulova sveučilišta.

Blaine je radila kao laička misionarka na Jamajki prije nego se preselila u čikaški Edgewater 1983. godine radi preuzimanja posla u Pax Christiju, međunarodnom katoličkom mirovnom pokretu. Potom je jedno desetljeće obavljala posao u Katoličkom radniku, društvenoservisnoj agenciji. Blaine je također otvorila ustanovu za beskućnike u samostanu u sada zatvorenoj katoličkoj crkvi Little Flower na South Sideu. Godine 2002. radila je kao pomoćnica javnog branitelja okruga Cooka u uredu Patricka Murphyja.

Više informacija[uredi | uredi kod]

Referencije[uredi | uredi kod]

  1. Bill Frogameni. "Toledo Native Barbara Blaine Crusades against Sexual Abuse in the Catholic Church." Toledo City Paper 29. travnja 2004.
  2. http://www.toledoblade.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040428/NEWS03/404280366/-1/NEWS

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]

Članci o Barbari Blaine[uredi | uredi kod]