Barbara Bain

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Barbara Bain
glumica
Barbara Bain (2006)
Biografske informacije
RođenjeMillicent Fogel
13. 9. 1931. (1931-09-13) (dob: 92)
Chicago, SAD
SupružnikMartin Landau (1957-1993)
DjecaJuliet Landau
Susan Bain Landau Finch
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica

Barbara Bain (13.9. 1931.-) je američka glumica, najpoznatija po ulozi Cinnamon Carter u popularnoj TV-seriji Mission: Impossible, a za koju je dobila tri uzastopne nagrade Emmy.

Bain je rođena kao Millicent Fogel u židovskoj porodici u Chicagu. Na Univerzitetu Illinoisa je diplomirala sociologiju. Tokom studija je slušala predavanja slavne balerine Marte Graham što ju je potaklo da ode u New York kako bi započela karijeru kao plesačica. Nakon što se bavila plesom i radila kao manekenka, Bain se došla u znameniti Actors' Studio, gdje je učila glumu od Leeja Strasberga.

Godine 1957. Bain se udala za glumca Martina Landaua, s kojim će imati dvoje djece - producenticu Susan Bain Landau Finch i glumicu Juliet Landau. Sa svojim suprugom je nastupala u Mission: Impossible, a zajedno s njim je i napustila seriju 1969. godine. Bračni par je ponovno nastupio zajedno u TV-seriji Space: 1999 (1975-1977), a Bain je nastupala u ulozi dr. Helene Russell. Bain i Landau su isto zajedno tako nastupili u TV-filmu The Harlem Globetrotters on Gilligan's Island 1981. godine. Od Landaua se Bain rastala 1993. godine.

Bain je godine 2006. dobila svojevrsni homage kada je nastupila u TV-seriji CSI: Crime Scene Investigation, i to u epizodi "Living Legends" gdje glavni negativac koristi trikove s maskom nalik na one u Mission: Impossible.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]