Anna Tatangelo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ana Tatanđelo


Puno ime Ana Tatanđelo
Datum rođenja 9. januar 1987.
Mesto rođenja Sora, Frozinone, Italija Italija
Aktivni period od 2002.
Instrument Vokal
Žanr Pop
Izdavačka kuća GGD / Sony/BMG

Ana Tatanđelo (ital. Anna Tatangelo; 9. januar 1987) je italijanska pevačica pop muzike i član žirija u rijalitiju X Factor Italy.[1]

Biografija[uredi | uredi kod]

Osvojivši nagradu za najboljeg debitanta na Festivalu u Sanremu 2002. godine, postala je najmlađi dobitnik ove nagrade. Sledeće godine je snimila duet Un nuovo bacio sa Luiđijem D'Alesijom, sa kojim je tada započela ljubavnu vezu. Prvi album je snimila takođe 2003, a njegov naziv je bio Attimo x attimo. Komercijalni uspeh je ostvarila već sa drugim albumom – Ragazza di periferia iz 2005, na kome su veliki hitovi bile pesme Quando due si lasciano i Qualcosa di te. Te godine je ponovo učestvovala na Sanremu i pobedila u ženskoj kategoriji sa numerom Essere una donna. Treći album, koji je izdala 2007. a koji se zvao Mai dire mai, imao je platinasto izdanje. Na njemu se našlo i nekoliko pesama čiji je autor bila Tatanđelova. Godine 2008. osvojila je drugo mesto na Festivalu u Sanremu, sa pesmom Il mio amico (Moj prijatelj), posvećenom njenom prijatelju Klaudiju. Pesma međutim nema kao temu prijateljsku ljubav, već kritikuje preveliku diskriminaciju homoseksualaca u Italiji. Iste godine snimila je i duet sa američkim pevačem Majklom Boltonom. Ana je 2008. krenula na svoju prvu turneju, a istovremeno je u prodaji bio i njen četvrti ce-de, Nel mondo delle donne, na kome su sve pesme bile o ženama. Sa više od pedeset hiljada prodatih cd-ova, Nel mondo delle donne se pojavio u zlatnom izdanju. Još jednom je učestvovala na Sanremu 2011, sa pesmom Bastardo koja je bila veliki hit u Italiji. Godine 2011. je takođe izdala peti album – Progetto B. Ana i Điđi su 2010. dobili sina Andreu. Žive u Rimu.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Ana Tatanđelo 2009.
  • 2003 - Attimo x attimo
  • 2005 - Ragazza di periferia
  • 2007 - Mai dire mai
  • 2008 - Nel mondo delle donne
  • 2011 - Progetto B

Reference[uredi | uredi kod]

  1. (it)Davide Maggio. „Boom! Maionchi, Elio, Tatangelo e Ruggeri sono i giudici di X Factor”. Davide Maggio.it (Italy). Pristupljeno 6.2.2011. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]