Ana Brenda Contreras

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ana Brenda Contreras
glumica, manekenka, voditeljica
Biografske informacije
RođenjeAna Brenda Contreras Perez
24. 12. 1986. (1986-12-24) (dob: 37)
Mc Allen, Teksas, SAD
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica, manekenka, voditeljica
Opus
Djelatni period2003. - sada
Znamenite uloge
Ana Paula u La que no podía amar
Maricruz u "Corazon indomable"

Ana Brenda Contreras Perez ( Mc Allen, Teksas, 24. decembar 1986 ) poznatija kao Ana Brenda Contreras ili samo Ana Brenda američka je glumica, manekenka i voditeljica meksičkog porijekla. Iako je karijeru počela 2003. pjevajući, sa grupom T'detila nastaloj iz rijalitija "Pop Stars", kao oficijalni debi pripisuje joj se manja uloga u telenoveli Barrera de Amor iz 2005. Njena prva protagonistička uloga je ona iz 2008. u telenoveli Juro que te amo. Od tada bila je protagonistica uspješnih televizijskih ostvarenja poput La que no podía amar i "Corazon Indomable" iz 2011. i 2013 godine. Takodje, Ana je poznata i po svom pozorišnom radu, prije svega po ulogama u mjuziklima kao što su "Mentiras" iz 2015-2016 i "El hombre de la Mancha" iz 2016-2017.

Rani život i počeci[uredi | uredi kod]

Ana Brenda Contreras Perez, kćerka Efraina Contrerasa i Blance Perez vda Contreras, rođena je u McAllenu, Teksasu, a, zajedno sa mlađim bratom Albertom, odrastala je na kulturnoj razmeđi između rodnog mjesta i Tamaulipasa, Meksika, mjesta iz kojeg su njeni roditelji. Sa 15 godina došla je sa roditeljima u Meksiko Siti kako bi 2003. prisustvovala kastingu za muzički rijaliti šou "Pop Stars" produkcijske kuće Televisa. Iz naticanja je izašla kao pobjednica i zajedno sa još četiri djevojke oformila grupu T'detila i snimila jedan album, nakon čega se grupa raspala. Danas su iz pomenute grupe najpopularnije članice upravo Ana Brenda i Maria Leon, bivša pjevačica grupe Playa Limbo. Zahvaljujući uspjehu koji je s grupom postigla, Ana Brenda je upisala Televisinu Dramsku Akademiju te je završila u generaciji od 2003 - 2005, kada i Maite Perroni i Angelique Boyer, danas takodje protagonističke zvijezde pomenute produkcijske kuće.

Karijera[uredi | uredi kod]

Iako je karijeru počela pjevajući, kao oficijalni televizijski debi pripisuje joj se manja uloga "Juane" u telenoveli Barrera de Amor iz 2005 godine, producenta Ernesta Alonsa.

2006. je manjim ulogama "Claudije" i "Sonie" učestvovala u telenoveli Duelo de Pasiones producenta Juana Osorio, te pozorišnom mjuziklu Vaselina inače meksičkoj verziji poznatog film-mjuzikla Brilijantin.

2007. je, zamjenjujući Niurku Marcos, ušla u Televisinu reality emisiju Los 5 Magnificos, za koju, poznati meksički bend, RBD pjeva naslovnu numeru, a u kojem je ona ostala svega jednu sedmicu.

Tokom 2008-2009. protagonizirala je ulogom "Violete" i kraj Josea Rona kao partnera svoju prvu telenovelu u Televisi, Juro que te amo, producentice MaPat. Zbog promocije serije i zajedno sa Joseom, učestvovala je 2008 godine u spotu španskog pjevača Davida Bisbala za istoimenu pjesmu i naslovnu numeru telenovele. 2009 godine debitovala je i kao protagonistica u pozorištu, mjuzikl predstavom Aladino, el musical tumačeći "Jazmin", te je manjom ulogom "Bibi" i filmom Divina Confusion debitovala na filmu koji joj je, te godine, na dodjeli nagrada Diosas de Plata obezbijedio nagradu za Filmsko otkriće godine.

Na prelazu 2009 na 2010 godinu producentica Carla Estrada joj je dala ulogu glavne negativke "Maure" u telenoveli Sortilegio. Osim debija kao negativke, 2009 godine je ulogama "Marcele" i "Valentine" protagonizirala epizode Las Garrido, codiciosas i Diva televizijskih serijala Mujeres Asesinas 2 i Tiempo Final, te se pojavila manjom ulogom u filmu Cabeza de Buda.

2010. odlazi na kasting za glavnu ulogu telenovele Teresa producenta Josea Alberta Castra, međutim, na zahtjev samog producenta isprobava lik najbolje prijateljice glavne junakinje, tako da tokom 2010-2011 ko-protagonizira ulogom "Aurore" pomenutu telenovelu. Telenovela joj je obezbijedila evidentnu popularnost, te nakon nje prelazi u stalne protagonistice produkcijske kuće Televisa, osim toga što osvaja nominaciju kao Najbolja sporedna glumica dodjele nagrada časopisa TVyNovelas 2011 godine. Te godine manjom ulogom "Carol" igra u mjuzikl predstavi Timbiriche, el musical.

Tokom 2011-2012 zahvaljujući producentu Jose Albertu Castru protagonizira svoju drugu telenovelu, La que no podía amar u kojoj kraj Jorge Salinasa kao partnera tumači "Anu Paulu", a koja postaje hit i donosi joj 2012. nagrade Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita dodjele "Premios Juventud", Omiljeni televizijski par dodjele časopisa "People en Espanol", te nominacije za Najbolju glumicu dodjela časopisa "TVyNovelas" i "People en Espanol". Osim toga, s obzirom na njenu prošlost sa grupom T' de tila i učešća u mjuzikl predstavama, za ovu telenovelu izvodi numeru No puedo amar

2013 godine ulogom "Maricruz/Marie Alejandre" i kraj Daniela Arenasa kao partnera protagonizira svoju treću telenovelu Corazon Indomable producentice Nathalie Lartilleux. Pomenuta telenovela, koja je postala pravi hit obarajući rekorde gledanosti, donijela joj je međunarodnu slavu te joj obezbijedila nominacije kao Najbolja glumica na dodjelama časopisa "People en Espanol" 2013 i "TVyNovelas" 2014, te nominaciju Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita dodjele "Premios Juventud" 2014 godine. Osim pomenutih, 2013. je osvojila nominaciju Omiljeni par dodjele časopisa "People En Espanol", te nominacije 2014. kao Najljepša glumica, Omiljeni par i Omiljeni šamar posebne sekcije dodjele časopisa "TVyNovelas" zvane "Favoritos de Publico" gdje publika ima presudnu riječ u nagradjivanju.

2014. manjom ulogom "Mariane" glumi u filmu Volando Bajo, te manjom ulogom udate šene učestvuje u predstavi Honeymoon Suite.

2015. protagonizira svoju četvrtu i prvu telenovelu u udarnom terminu Televise, Lo imperdonable u kojoj kraj Ivana Sancheza tumači "Veronicu", a koja ne nailazi na dobre rezultate gledanosti. Za ovu telenovelu Ana Brenda ponovo pjeva i to pjesmu Como perdonar. Iako ne nailazi na pozitivne ocjene kritike, pjesma se dopala njenim obožavaocima. Te godine protagonizira ulogom "Esmeralde" predstavu Miseria Esmeralda u kojoj se ostvaruje i kao producentica zajedno sa koleginicom glumicom i dobrom prijateljicom Zuriom Vegom. 2015. se pojavila i u spotovima Por siempre te amare i Como pagarte pjevača Sandovala i Carlosa Rivere.

Tokom 2015-2016 protagonizira ulogom "Daniele" mjuzikl predstavu Mentiras, el musical.

Tokom 2016-2017 protagonizira ulogom "Aldonze/Dulcineje" mjuzikl predstavu El hombre de la Mancha i Televisin televizijski serijal Blue Demon, ulogom "Goyite" i kraj Tenocha Huerte kao partnera. Pomenuti serijal joj donosi nagrade Najbolja meksička glumica u dramskoj seriji dodjele TVAdictoGoldenAwards i Najbolja meksička glumica dramske serije dodjele Premios TvyNovelas, a mjuzikl nominaciju Najbolje glumačko otkriće u mjuzikl predstavi dodjele "PremiosACPT" 2017 godine. 2017. protagonizira ulogom "Esperanze" film El que busca encuentra kraj Claudia Lafarrage kao partnera.

Tokom 2018-2019 je protagonizirala ulogom "Alejandre" telenovelu Por amar sin ley producenta Josea Albeta Castra i Davida Zepede kao partnera. Te ulogom "Cristal" američki dramski serijal Dinasty, kraj Grant Showa kao partnera, čime je ostvarila svoj glumački debi na engleskom tržištu. Kao što se i ostvarila kao rediteljka, režirajući i protagonizirajući likom "Mame" kratkometražni film na engleskom jeziku Wingbeat.

2020. se ostvarila kao voditeljica Tu cara me suena američke televizije na spanskom jeziku Univision.

2021. se ostvarila kao voditeljica dodjele nagrada Latin Grammy.

Privatni život i modne kampanje[uredi | uredi kod]

Contrerasova je bila skoro tri godine, od 2005 do 2008 godine, u vezi sa meksičkim glumcem Alexisom Ayalom, koji joj je kod producentice MaPat obezbijedio glavnu ulogu u telenoveli Juro que te amo, iako je Ana prije toga bila početnica u glumačkom svijetu. Nakon te veze, kratak period 2009., je ljubovala sa pjevačem grupe "REIK", Juliom Ramirezom, dok se sa toreadorom Alejandrom Amayom vjenčala 2013. u Las Vegasu. Međutim, crkveno venčanje, kao i vezu, naprasno je prekinula ostavljajući novinarima mnoštvo materijala za nagađanje razloga, od čega su neki: da joj je bivši dragi bio nevjeran, da je njegovi roditelji nisu prihvatili jer je glumica, te da je njen bivši homoseksualac, a da mu je ona služila samo kao paravan. Medjutim, njen dragi je malo poslije potpisivanja razvoda objavio da se ženi biseksualkom Barbarom Coppel i da ona čeka njegovo dijete, stavljajući tako tačku na tračeve o svojoj seksualnoj opredjeljenosti, ali istovremeno podgrijavajući one o tome da je za raskid sa Anom kriva treća osoba. Tokom 2015 - 2018 bila je u vezi sa glumcem Ivanom Sanchezom, partnerom iz četvrte joj protagonističke uspješnice "Lo Imperdonable". Od 2020. je u vezi sa biznismenom Zacariasom Melhelmom, bratom dobre joj prijateljice Danijele Melhelm cijoj je kcerki, Mariji Emiliji, kuma. U maju 2023. objavila je na drustvenim mrezama da se vjerila. Inace, Anin izabranik je udovac sa dvoje djece: Alex Patricio Melhelm Lopez i Viviana Melhelm Lopez. U januaru 2024. se udala za svog izabranika.

Ana Brenda je udomila psica kojem je dala ime Tomasa.

U toku svoje karijere učestvovala je u reklamama, te bila zaštitno lice kuća poput Blackberry, Always, Dove, Beauti Control, Moda Club, Pantene, Viaja i Grupo Julio.

Godine 2021. pokrenula je liniju proizvoda za njegu kose naziva Eva+Avo.

Časopis "People en Espanol" ju je uvrstio na svoju listu 50 najljepših 2012, 2014, 2015 i 2016 godine, gdje je pozirala za naslovnicu svake godine izuzev 2015.

Godine 2016. časopis "TVyNovelas" ju je uvrstio na svoju listu Los + bellos, a 2017. časopis "Quien" na svoju listu 31 mujeres que amamos

Iako je rodjena u MC Allenu, Teksasu, SAD Ana Brenda je oduvijek bila privržena rodnom mjestu svojih roditelja zbog čega ju je 2014 godine guverner grada Rio Bravo iz Tamaulipasa, Meksiko Rogelio Villasenor Sanchez imenovao počasnom ambasadoricom mjesta.

Filmografija[uredi | uredi kod]

Telenovele[uredi | uredi kod]

  • El conde: Amor y honor (2024)...Mariana Zembrano - protagonistica
  • Por amar sin Ley (2018-2019)...Alejandra Ponce Ruiz - protagonistica
  • Lo imperdonable (2015)...Veronica Prado-Castelo/Veronica Martinez Castilla de San Telmo- protagonistica
  • Corazon Indomable (2013)...Guadalupe Olivares/Maricruz Olivares/Maria Alejandra Mendoza Olivares de Narvaez- protagonistica
  • La que no podía amar (2011-2012)...Ana Paula Carmona Flores/Ana Paula Galvan Flores de Montero- protagonistica
  • Teresa (2010-2011)...Aurora Alcazar Coronel de Sanchez- co-protagonistica
  • Sortilegio (2009)...Maura Albarran- negativka
  • Juro que te amo (2008-2009)...Violeta Madrigal Campero de Aldama- protagonistica
  • Duelo de Pasiones (2006)...Claudia/Nora- sporedni lik
  • Barrera de Amor (2005-2006)...Juana "Juanita" Sanchez- sporedni lik

Serijali[uredi | uredi kod]

  • Polen (2024)...protagonistica
  • Toda la sangre (2022)...Edith - protagonistica
  • Dynasty (2018-2019 )...Cristal - protagonistica
  • Blue Demon (2016-2017)...Gregoria - protagonistica
  • Tiempo Final (Ep. "Diva") (2009)...Valentina - protagonistica
  • Mujeres Asesinas 2 (Ep. "Las Garrido, codiciosas") (2009)...Marcela - protagonistica

Podkasti[uredi | uredi kod]

  • Batman Desenterado (2022)...Barbara Gordon - protagonistica

Film[uredi | uredi kod]

Dugometražni projekti[uredi | uredi kod]

  • Reviviendo la Navidad (2022)...Daniela - protagonistica
  • El que busca encuentra (2017)...Esperanza - protagonistica
  • Volando Bajo (2014)...Mariana - sporedni lik
  • Cabeza de Buda (2009)...sama sebe - secijalno učešće
  • Divina Confusion (2008)...Bibi - sporedni lik

Kratkometražni projekti[uredi | uredi kod]

  • Wingbeat (2019)...Mama - protagonistica i rediteljka
  • Sombra de Luna (2009)...Isabel - protagonistica

Pozorište[uredi | uredi kod]

  • Siete veces adios (2023)...Ella- protagonistica
  • El Hombre de la Mancha (2016-2017)...Aldonza/Dulcinea- protagonistica
  • Miseria Esmeralda (2015)...Esmeralda - protagonistica i producentica
  • Mentiras, el musical (2015-2016)...Daniela - protagonistica
  • Honeymoon Suite (2014)...udata žena - specijalno učeće
  • Aladino, el musical (2008)...Jazmin - protagonistica
  • Vaselina, el musical (2006-2007)...Sonia - sporedni lik
  • Timbiriche, el musical (2006)...Carol - sporedni lik

Nagrade i nominacije[uredi | uredi kod]

Godina Kategorija Nominovani rad Resultat Nagrada
2006 Filmsko glumačko otkriće godine Divina Confusion Osvojeno "Diosas de Plata"
2011 Najbolja sporedna glumica Teresa Nominacija "Premios TVyNovelas"
2012 Najbolja glumica La que no podía amar Nominacija
Nominacija "Premios People en Espanol"
Najbolji televizijski par ( sa Jorgeom Salinasom) Osvojeno
Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Osvojeno "Premios Juventud"
2013 Najbolja glumica Corazon indomable Nominacija "Premios People en Espanol"
Televizijski par godine ( sa Danielom Arenasom) Nominacija
2014 Najbolja glumica Nominacija "Premios TVyNovelas"
Omiljena glumica Nominacija "Favoritos de Publico"
Omiljeni televizijski par (sa Danielom Arenasom) Nominacija
Omiljeni šamar (sa Elizabeth Alvarez) Nominacija
Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Nominacija "Premios Juventud"
Želim se oblačiti kao ona Osvojeno
2015 Najbolja sporedna filmska glumica Volando Bajo Nominacija "Diosas de plata"
2016 Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Lo imperdonable Nominacija "Premios Juventud"
Najbolja meksička glumica u dramskoj seriji Blue Demon Osvojeno "TVAdictoGoldenAwards"
2017 Najbolja glumica u dramskoj seriji Osvojeno "Premios TVyNovelas"
Glumačko otkriće godine u pozorišnom mjuziklu El hombre de la mancha Nominacija "Premios ACPT"

Izvori[uredi | uredi kod]