Amorcito corazon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Amorcito corazon
NastupajuElizabet Alvarez
Afrika Zavala
Gretl Valdez
Zemlja porijeklaMeksiko
Broj epizoda150 planirano
Produkcija
Producent(i)Lucero Suarez
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa
Originalno prikazivanje29. avgust 2011. – 10. jun 2012.

Amorcito corazón (sh. Srodne duše) je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, koja se od 2011. do 2012. emitovala u Meksiku.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Isabel je mlada žena, arhitekta po profesiji, koja je obeležena od svog 18. rodjendana – njenog tadašnjeg dečka Rubena napada razjareni bik i to ostavlja neizbrisive posledice na njemu. Mladićeva majka proklinje osamnaestogodišnjakinju, govoreći da nikada neće spoznati pravu ljubav. Ova kletva pratiće devojku kroz život, dok ne upozna Fernanda, koji će joj vratiti veru u ljubav.

Sa druge strane, tu je Zoe koja je ”srećno” udata za Alvara i čiji se brak ruši kada otkrije da je suprug vara ni manje sa muškarcem. Slomljena od bola, ona planira da se ubije skokom sa mosta, ali spasava je Sesilio, koji se zaljubljuje u nju...

I najzad, tu je Lusija, mlada iskušenica, koja će se naći rastrzana izmedju ljubavi prema Bogu i strasti koju oseća prema Viliju, a on sve čini da je osvoji.

Medjutim, situacija se komplikuje kada Lusija otkrije da zgodni mladić radi kao žigolo. Tri nerazdvojne prijateljice moraće da se suoče sa mnogim preprekama i da se poput lavica bore za svoju sreću. U potrazi za njom otkriće da se ljubav može shvatiti na mnogo načina, ali da je srodna duša ipak samo jedna...

Likovi[uredi | uredi kod]

  • Isabel (Elizabet Alvarez) – Strastvena i plemenita Isabel ubedjena je da će se svakom muškarcu koji joj se približi dogoditi nešto loše. Slepo veruje drugima i smatra da su svi ljudi dobri, dok joj neko ne dokaže suprotno. Ne može da oprosti ocu što je ostavio njenu majku zbog druge žene. Od momenta kada se Fernando doseli u njenu zgradu, njihovi životi neprestano se prepliću. Iako ga u početku ne podnosi, sa njegovim kćerkama ima odličan odnos, a vremenom se beznadežno zaljubljuje u njega.
  • Fernando (Dijego Olivera) – Tridesetpetogodišnji preduzetnik, udovac i dobar otac. Impulsivan je, pomalo tvrdoglav ali plemenitog srca. Iako mu je supruga umrla pet godina ranije, i dalje je voli i zbog toga se nije upuštao u novu vezu. Tokom poslovnog putovanja u Verakruz, upoznaje Doris sa kojom ima slobodnu vezu, i koja ga nešto kasnije traži sa namerom da ga odvede pred oltar. Kada upozna Isabel, njegov život se potpuno menja i on se, ne želeci to, zaljubljuje u nju.
  • Lusija (Afrika Zavala) – Fernandova sestra, jedna od Isabelinih najboljih prijateljica. Odlučuje da svoj život posveti Bogu. Naivna je, simpatična i zabavna, ali istovremeno buntovna. Vredna je i uvek se trudi da pomogne drugima. Proći ce kroz veliko iskušenje kada upozna Vilija – moraće da odluči da li želi da postane monahinja ili da se ipak prepusti ljubavi.
  • Vili (Danijel Arenas) – Žigolo koji eksploatiše svoje telo zaradjujući na taj način. Na prvi pogled bezosećajno zavodi žene, ali zapravo je veoma osećajan. Posvećuje mnogo pažnje ženama sa kojima je u vezi. Radi kao trener u teretani, gde otpočinje vezu sa Bebom. Medjutim, kako ne bi izgubio auto u opkladi sa prijateljima, mora da natera Lusiju da se zaljubi u njega. Ipak, upravo je on taj koji će se do ušiju zaljubiti u mladu iskušenicu.
  • Zoe (Gretel Valdez) – Isabelina najbolja prijateljica. Uživa da bude domaćica i da u svemu ugadja mužu sa kojim je u braku pet godina. Medjutim, život joj se menja iz korena kad otkrije da njen suprug ima ljubavnika. Nakon toga odlučuje da se neprestano sveti muškarcima. Nakon seksualnog kontakta sa Felipeom, odlucuje da započne vezu sa njim.
  • Manuela (Fabiola Kampomanes) – Sestra bliznakinja Fernandove pokojne supruge. Lepa je, sebična i zla. Ima psihičkih problema, bila je upletena u nesreću u kojoj je njena sestra izgubila život zbog čega je majka šalje daleko od kuće. Medjutim, Manuela je opsednuta svojim zetom i odlučuje da ga potraži i učini sve da ga osvoji.
  • Alvaro (Pjetro Vanuči) – Elegantan i markantan gospodin na dobrom glasu. Savršen muž u očima javnosti. Naizgled živi srećno sa suprugom Zoe, ali je zapravo vara sa drugim muškarcem. Iako odaje utisak muškarca koga bi svaka žena poželela, uopšte nije previše zainteresovan za pripadnice lepšeg pola. Njegovo neverstvo ostavice neizbrisive tragove u Zoinom, ali i njegovom životu.
  • Felipe (Aleks Ibara) – Okoreli samac, avanturista koji obožava rizik. Ženskaroš je i veoma je duhovit, advokat po profesiji. Ima bezuslovno poverenje u svog poslovnog partnera Sesilija. Iako čitavog života uverava sebe da nikada neće voleti samo jednu ženu, radikalno menja stavove kada upozna Zoe i veoma mu je teško da prihvati da se polako, ali sigurno, zaljubljuje u nju.
  • Sesilio (Rikardo Fastlič) – Plemenit, iskren i veran prijatelj. Neprestano se žrtvuje za drugove Fernanda i Felipea, ali i za majku Euheniju koja se stalno trudi da manipuliše njime. Spasava Zoe od samoubistva i zaljubljuje se u nju. Ipak, to je prvi i jedini put da ju je video. Trudi se da pruži sve ženama sa kojima je u vezi, veoma je osećajan i uvek pokušava da da neki dobar savet svojim prijateljima, koji ga često ne slušaju.
  • Beba (Marijana Kar) – Žena iz visokog društva koja se beznadežno zaljubljuje u žigola Vilija. Udovoljava svim njegovim hirovima ne bi li ga što duže zadržala uz sebe. Medjutim, mladić raskida sa njom jer se zaljubljuje u Lusiju. Beba tada traži pomoć od svoje najbolje prijateljice Ortensije, nesvesna da će se ona pretvoriti u njenog rivala i borca za Vilijevu ljubav.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Elizabet Alvarez Isabel Kordero Valensija
Dijego Olivera Fernando Globo Karvahal
Afrika Zavala Lusija
Danijel Arenas Vilijam Vili
Gretel Valdes Zoe
Fabiola Kampomanes Manuela / Sofija
Pjetro Vanuči Alvaro
Alehandro Ibara Felipe
Rikardo Fastlič Sesilio
Marijana Kar Beba
Marija Alisija Delgado Susana Susi
Patrisija Martines Eulalija Lala
Rikardo Malgalef Ramon Mončo
Gabrijela Meljado Barbara Pinzon
Renato Notni Marija Soledad Marisol
Dijego Amozurita Huan Fransisko
Migel Anhel Bijadjo Alfonso Pončo Armendariz
Herardo Murhija Horhe Luis Solis