Ambohitra

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ambohitra
Joffreville
Ulica u Ambohitri
Ulica u Ambohitri
Ulica u Ambohitri
Koordinate: 12°29′S 49°12′E / 12.483°S 49.200°E / -12.483; 49.200
Država  Madagaskar
Provincija Antsiranana
Regija Diana
Visina 634
Stanovništvo
 - Urbano područje 5 000 [1]
Vremenska zona DST (UTC+3)
Karta
Ambohitra Joffreville na mapi Madagaskara
Ambohitra Joffreville
Ambohitra
Joffreville
Ambohitra na karti Madagaskara

Ambohitra znana i po svom francuskom nazivu Joffreville, je grad na sjeverozapadu Madagaskara od 5 000 stanovnika [1] u Provinciji Antsiranana i Regiji Diana, administrativni centar Distinkta Antsiranana II, koji se nalazi 25 km južno od provincijskog središta Antsiranane.

Ambohitra je danas poznata kao polazni grad za ulaz u Nacionalni park Montagne d'Ambre / Ambohitra.

Historija[uredi | uredi kod]

Ambohitru je 1903. osnovao, kao sjedište lokalne administracije, i mjesto za odmor kolonijalnih oficira, francuski pukovnik Joseph Joffre, po kome je dugo nosila ime. [2]Tad su izgrađene prve veće građevine u mjestu zgrade uprave, škola, ambulanta.

Kolonijalna kuća u Ambohitri

Geografske i klimatske karakteristike[uredi | uredi kod]

Ambohitra leži na sjevernim obroncima Masiva Ambohitra (1 475), 25 km jugozapadno od provincijskog središta Antsiranane i mora. Gradić ima umjerenu tropsku klimu - s prosječnom temperaturom od 28 °C.

Transport i privreda[uredi | uredi kod]

Ambohitra je udaljena 1,076 km od glavnog grada Antananarivo, s kojim je povezan nacionalnim cestama br. 7. i 4 preko Antsiranane. Ambohitra je grad u kome je većina aktivnosti vezana uz proizvodnju azijske trešnje liči, banana i povrća.

Većina stanovnika Ambohitre, njih 90 % bavi se poljoprivredom, a 8 % bavi se stočarstvom, u industriji upravi i uslugama radi 2 % stanovnika. [3]

Na udaljenosti od desetak kilometaram u pravcu juga nalazi se Nacionalni park Montagne d'Ambre / Ambohitra, sa brojnim ugaslim vulkanskim kraterima, planinarskim jezerima i slapovima.

Bilješke[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]