Alessandra Ambrosio

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Alessandra Ambrosio

ImeAlessandra Corine Ambrósio
Datum rođenja 11. 4. 1981. (1981-04-11) (dob: 43)
Mesto rođenja Brazil Erechim, Rio Grande do Sul, Brazil
Visina 178 cm
Boja kose smeđa
Boja očiju smeđa
Mere 86-64-87 cm
Nadimak Ale
Prezentacija

Alessandra Corine Ambrósio (Erechim, Rio Grande do Sul, 11. april 1981.) je brazilski fotomodel.

Rani život[uredi | uredi kod]

Alessandra Ambrosio je rođena 11. april 1981. godine u Erechimu u Brazilu. Njeni roditelji, koji su italijanskog i poljskog porekla, poseduju benzinsku pumpu. S jesanajesta godina imala je estetsku operaciju uši, ali je nakon dva godine došlo do komplikacija. U 2006. godine pojavila se u TV-emisiji The Tyra Banks Show, gdje je rekla da je operacija bila loše iskustvo i da ju je obeshrabrila od ponovnih pokušaja neke plastične operacije.

Karijera kao model[uredi | uredi kod]

Prvo pojavljivanje bilo je na naslovnici brazilskog magazina Elle. Od tada se pojavila u reklamama za robne marke kao što su Christian Dior, Giorgio Armani i Ralph Lauren. Radila je kolekcije za modne kuće kao što su Prada, Chanel i Oscar de la Renta. Pojavila se u mnogim važnim časopisima, uključujući Cosmopolitan, Elle, GQ, Harper's Bazaar, Marie Claire, Ocean Drive, Vogue i jedini je model koji se pojavio na naslovnici magazina Glamour u SAD-u 2006. godine.

U 2005. godine na modnoj reviji modne kuće Victoria's Secret, nosila je donji veš u potpunosti izrađen od slatkiša za kolekciju „Seksi ukusno“ sa svojim koleginicama Adriana Lima, Doutzen Kroes i drugim. Učestvovala je na modnoj reviji ove kuće 2008. godine samo tri meseca nakon porođaja. U 2009. godine otvorila je modnu reviju kuće Victoria's Secret sa velikim krilima u obliku zvezde.

Televizijska i filmska pojavljivanja[uredi | uredi kod]

Alessandra Ambrosio se nekoliko puta pojavljivala na televiziji. U 2006. godine imala je sporednu ulogu u filmu Casino Royale, gde je glumila teniserku. Takođe se pojavila i u seriji How I Met Your Mother u 26. novembra 2007. zajedno sa svojim kolegicama anđelima Adriana Lima, Marisa Miller, Miranda Kerr i Heidi Klum.

Lični život[uredi | uredi kod]

Alessandra i kalifornijski biznismen Jamie Mazur s u 24. avgusta 2008. dobili svoje prvo dete, kćerku po imenu Anja Louise Ambrosio Mazur u Florianopolisu u Brazilu. Rodila je sina po imenu Noah Phoenix Ambrosio Mazur u 7. maju 2012.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]