A Room with a View (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
A Room with a View
Kino-poster
RežijaJames Ivory
ProducentIsmail Merchant
ScenarioRuth Prawer Jhabvala
PredložakA Room with a View; autor:
E.M. Forster
UlogeMaggie Smith
Helena Bonham Carter
Denholm Elliott
Julian Sands
Daniel Day-Lewis
Judi Dench
MuzikaRichard Robbins (score)
Giacomo Puccini (pjeva: Kiri Te Kanawa)
FotografijaTony Pierce-Roberts
MontažaHumphrey Dixon
StudioMerchant Ivory Productions
DistribucijaCurzon (UK)
Cinecom (SAD)
Datum(i) premijere
1985 (1985)
Trajanje117 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet3 mil. $
Bruto prihod20,966.644 $

A Room with a View je britanski igrani film snimljen 1985. u režiji Jamesa Ivoryja i produkciji Ismaila Merchanta. Radnja predstavlja adaptaciju istoimenog romana E. M. Forstera, od koga je preuzeo strukturu, odnosno dijelovi filma su podijeljeni na poglavlja.

Sadržaj filma[uredi | uredi kod]

Lusi Haničerč, mlada Engleskinja, i njena pratilja Šarlota Bartlet našle su se u Firenci, u Italiji početkom 20. veka u hotelu u kome su dobile sobu koja nije imala pogled na tamošnji trg. Izlaz iz za njih tada teške situacije našla su dva muška gosta istog hotela, Gospodin Emerson i njegov sin Džordž, koji su zamenili svoju sobu koja je imala pogled sa njihovom. Susret sa gospodom Emerson, a posebno poznanstvo sa Džordžom, promenilo je Lusin život zauvek. Nakon povratka u Englesku Lusi je posle dugog opiranja morala da odluči da li će se udati za njenog verenika Sesila ili će poslušati svoje srce, raskinuti zaruke sa Sesilom i konačno biti sa Džordžom.

Iako je ovaj film, u stvari, prava ljubavna priča, postoji u njemu mnogo više od same ljubavne priče. Pored predivnih scena srednjovekovnih spomenika i predivne prirode u Engleskoj, tu su i veoma „inteligentni“ dijalozi između glavnih junaka, kao i podsmeh egleskom tradicionalnom ponašanju. Lik Džordža Emersona predstavlja Engleza koji ustavari nije Englez, jer je slobodan u svom ponašanju i mišljenju, uživa u lepoti i slobodi. Tu je takođe i lokalni vikar koji se u jednoj sceni kupa go u jezeru. Ovaj film je dobro napravljena komercijalna ljubavna priča.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]