Život u trendu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Život u trendu
Žanrlifestyle
Formattelevizijski magazin
KreatorSnežana Dakić Mikić
VoditeljSnežana Dakić Mikić
Zemlja porijekla Srbija
Jezik/cisrpski
Produkcija
Trajanje45 - 55 min. (zavisno o epizodi)
Emitiranje
Originalni kanalTV Pink
Originalno prikazivanje2007
Statussnimanje/emitovanje u toku

Život u trendu je jednočasovni lifestyle magazin koji se emituje na programu televizije Pink. Autor i voditelj je Snežana Dakić Mikić.

Emisija je startovala 1994. na TV Politika pod nazivom "U trendu", kao desetominutni dnevni format sa temama o stilu života, modi, umetnosti, dizajnu i dešavanjima u gradu, koji se prikazivao više puta dnevno. Bila je to prva emisija kratke forme sa frekventnim reemitovanjem tipa infotainment na domaćim tv kanalima, a 1997. prerasta u nedeljni kolažni tv magazin.

Godine 2000. Snežana Dakić sa emisijom "U Trendu" prelazi sa TV Politika na BKTV gde će ostati do 2006-te. Format je varirao: od 35-to minutnog kolažnog do jednoipočasovnih emisija snimanih u studiju.

Emisiju "U trendu" obelezile su česte reportaže iz inostranstva i intervjui sa poznatim ličnostima iz sveta mode, filma, muzike i umetnosti, među kojima su modni kreatori Karl Lagerfeld, Roberto Kavali, Džon Galijano, glumci Džon Travolta, Hale Beri, Izabela Roselini, Pirs Brosnan, Džon Kliz, Žan Klod Van Dam, muzička legenda Malkolm Meklaren, režiser filma "Titanik" Džems Kameron, slikar Vladimir Veličković i mnogi drugi manje ili više poznati kreatori trendova.

Među manifestacijama sa kojih je Snežana Dakić izveštavala i pravila specijalne tv emisije izdvajaju se filmski festivali u Kanu i Veneciji, modne nedelje "Pret a porter" u Parizu, London Fashion Week, Collezioni Donna u Milanu, Pitti Uomo u Firenci, sajmovi mode u Dizeldorfu, Napulju, Meksiko Sitiju, zatim reportaže iz Njujorka, Hong Konga, Londona, putopisne reportaže iz Španije , Italije…

Godine 2007. autorska emisija Snežane Dakić Mikić prelazi na TV Pink kao lajf-stajl magazin sa novom koncepciom, u novom formatu i pod imenom "Život u trendu". Ciljna grupa se proširuje sa urbane i elitne na najširu publiku, pa su teme razgovora i izbor gostiju okrenuti svakodnevnom životu i temama koje se tiču svih, a viđene kroz prizmu poznatih ličnosti iz sveta domaćeg šou biznisa, politike, filma, muzike, mode i umetnosti u širem smislu. Sve je praćeno temama i novitetima iz domena popularne nauke, medicine, psihologije, zdravog života, ljubavi, muško-ženkih odnosa, kozmetologije i wellness-a…

Vanjske veze[uredi | uredi kod]